Verandering van koers

Beste klanten

 

Vijfendertig jaar geleden nam ik Pro Diving over van Frans De Camp, mijn schoonvader zaliger en pionier binnen de duiksport. Het handelspand op de Gouverneurverwilghensingel bleek al snel te klein en werd uitgebreid in 2004. Vijftien jaar later verhuisden we naar de huidige locatie. De voorbije jaren heb ik de winkel vol passie uitgebaat en uitgebouwd tot wat het vandaag geworden is, maar tijden veranderen…

Niet iedereen weet dat ik naast de uitbating van Pro Diving ook verantwoordelijk ben voor IANTD, een organisatie die duikers op hoog niveau opleidt in OC- en CCR-technisch duiken. Als training director sta ik in voor opleidingen in de Benelux, Zwitserland en Frankrijk.

De laatste jaren neemt deze organisatie steeds meer van mijn tijd in beslag. Het is niet eenvoudig om beide jobs met elkaar te combineren. Daarnaast wordt het in een wereld waarin digitalisering centraal staat steeds moeilijk om op te boksen tegen de grote internetreuzen. Als gepassioneerd duiker ligt mijn hart ook meer bij het duiken, dan bij het verkopen van duikapparatuur.

Nu het huurcontract van de winkel op de huidige locatie afloopt, is het tijd het roer om te gooien. Na 35 jaar heb ik dan ook beslist om op 31 december 2021 te stoppen met Pro Diving als fysieke winkel.

Mijn activiteiten voor IANTD zal ik uitvoeren vanuit een nieuw pand. Op deze locatie zal ik op kleine schaal en met beperkte openingsuren enkele diensten aanbieden. Duikliefhebbers zullen hier terecht kunnen voor het onderhoud, herstellingen en keuringen van hun duikmateriaal, het vullen van flessen met perslucht en technische gassen en voor de verkoop van voornamelijk technische duikmaterialen. Verder zal ik hier als consultant (startende) duikers adviseren bij het (online) aankopen voor hun materialen.

Zodra de nieuwe bestemming bekend is, zal ik deze met jullie delen. In afwachting van en ter voorbereiding op de sluiting organiseer ik van 12 oktober tot 31 december een totale uitverkoop met grote kortingen. Jullie zijn van harte uitgenodigd!

Beste duikers, watersporters, trouwe klanten, bedankt voor jullie jarenlang vertrouwen in Pro Diving!

Vriendelijke groeten

Paul Lijnen

Prodiving

3500 Hasselt

Tel 011 24 11 45

info [at] prodiving [dot] be

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!